Събития2024-02-22T14:08:26+00:00

Част от нашите събития и проекти:

Маратон на София

Организираме го и го провеждаме от 1993. През 2018 година в надпреварите в отделните дисциплини взеха участие над 5000 души от 35 държави от Европа, Северна Америка, Африка и Азия. Маратонът на София е част от верига маратони под надслов „Бягането – начин на живот“. В нея влизат освен Маратона на София, също и Маратона на Стара Загора, Маратона на Варна, Международен лекоатлетически пробег „Русе-Гюргево“ и пробег „Никулден“ – Бургас. Маратоните се осъществяват с партньорството на: ММС, Столична община, Община Стара Загора, Община Варна, БОК, БФЛА.

През 2018 година делегатът на Международната лекоатлетическа федерация ИААФ, г-н Карлос Кардосо, инспектира маршрута и организацията на събитието. След това Wizz Air Маратон София получи Bronze Label. В съответствие с изискванията на ИААФ, маратонът през 2019 година се проведе по нов маршрут, по голямата част от който преминава покрай историческите забележителности на София. Също от 2019 година Wizz Air Маратон София е член на Abbott World Marathon Majors.

36-тото издание на Маратон София бе забележително с рекордния брой участници – над 5500, включително над 800 чуждестранни от 51 държави.

Футболен турнир за любители Каменица ФенКуп

Организира се вече 16 години. Това е най-масовият футболен турнир за любители в България. Ежегодно в него се включват близо 20 000 участника от цялата страна. Състезанията започват с предварителни кръгове във всички 28 областни центрове на България, следват 10 полуфинални зонални турнира в 10-те най-големи градове. Кампанията завършва с национални финали, в които участват отборите – зонални първенци. Партньори: общините в съответните градове.

Минифутбол Албена Къп

От 8 години ежегодно организираме Футболен турнир по минифутбол Албена Къп с участието на най-добрите отбори по минифутбол от цялата страна. Турнирът предлага най-добрите условия и най-големия награден фонд за подобен род прояви в България. Партньор: к.к. Албена АД.

Спартакиада на служителите в енергетичните дружества в България

Организираме и провеждаме Спартакиада на служителите в енергетичните дружества в България за 11-та поредна година. Над 800 участника всяка година се състезават в 16 вида спорт: мини футбол, волейбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, бридж, тенис на корт, дартс, теглене на въже, плуване, баскетбол /3 на 3/, лека атлетика, стрелба с въздушна пушка, бадминтон, спортна табла и петанк. Партньори: Национална федерация на енергетиците, к.к. Албена АД.

СПОРТНИ ИГРИ НА ЕЛЕКТРОПРЕНОСНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ОТ ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА

СПОРТНИ ИГРИ НА ЕЛЕКТРОПРЕНОСНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ОТ ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА. За втори път организирахме Спартакиадата на електропреносните предприятия от Югоизточна Европа. Те се състояха в к.к. Албена, като над 300 участника от Сърбия, Черна гора, България, Босна и Херцеговина и Македония премериха сили в 10 спорта: мини футбол, тенис на корт, плажен волейбол, лека атлетика, баскетбол 3 на 3, плуване, тенис на маса, шахмат, дартс и диск голф. Партньори: Национална федерация на енергетиците, к.к. Албена АД.

Ърбанатлон

Организирахме първия Ърбанатлон в България с партньорството на Столична община. В българската версия на легендарното съревнование за издръжливост и оцеляване в градска среда „Urbanathlon” се включиха 600 участника от цялата страна. Дистанцията между старта и финала беше 6,8 км. По маршрута на Ърбънатлона бяха разположени 8 на брой препятствия, които състезателите трябваше да преодолеят.

Спартакиадата на Металоработниците в България

За XV-та поредна година организираме Спартакиадата на Металоработниците в България. Ежегодно над 150 участника от цяла България и се състезават в к.к. Албена в 9 вида спорт: мини футбол, волейбол, тенис на корт, тенис на маса, бридж, шах, петанк, теглене на въже и плуване. Партньори: Синдикална федерация на Металиците в България, к.к. Албена АД.

СПОРТУВАЙ В ТВОЯ ГРАД

СПОРТУВАЙ В ТВОЯ ГРАД. За V-та поредна година организираме таза национална спортна програма в градовете Плевен, Русе, Бургас, Варна, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, София и к.к. Албена, със съдействието на съответните общини домакини. Участниците се състезават в три вида спорт: лека атлетика – крос, колоездене и баскетбол 3 на 3, като събитията се провеждат на централни места във всеки от градовете. Включиха се над 8000 спортисти, а още десетки хиляди ги подкрепяха от трибуните. Националната спортна програма „Спортувай в твоя град!” има за цел да популяризира и стимулира активното спортуване на хората в свободното време и грижата за здравето и доброто им физическо състояние.

СПОРТЕН ЛАГЕР ЗА ТВОЕТО ДЕТЕ НА PROCTER & GAMBLE

СПОРТЕН ЛАГЕР ЗА ТВОЕТО ДЕТЕ НА PROCTER & GAMBLE. Организирахме едноседмичен спортен лагер в к.к. Албена, посветен на Олимпиадата 2012, в който участваха 100 ученици от цяла България. Децата научиха основните Олимпийски ценности и се запознаха с 5 основни спорта: баскетбол, волейбол, мини футбол, лека атлетика и плуване. Показахме им, че могат да имат по-пълноценен живот чрез спорта, а те усвоиха основните олимпийски правила, които са част от  Олимпийския дух. Партньор: к.к. Албена АД.

СПОРТНИ ИГРИ НА ЕВРОВИЗИЯ

СПОРТНИ ИГРИ НА ЕВРОВИЗИЯ. Нашият опит  беше основанието на Евровизия да ни повери цялостната организация и провеждане на Летните спортни игри на Евровизия в България – 2007 г. в Пловдив и  2004 г. в к.к. Албена. Над 600 участници  – представители на националните телевизии на Австрия, Дания, Германия, Швейцария, Норвегия, Португалия, Италия, Белгия, Франция и Испания се състезаваха в 9 вида спорт. Партньори: к.к. Албена АД, Община Пловдив.